Udendørs fitnessredskaber – Vær opmærksom på dette

Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at træne? Men har du givet op på dit medlemskab i fitnesscentret på grund af transporttid, høj musik og fugtig og dårlig luft? Så er træning med udendørs fitnessredskaber hjemme i haven måske løsningen for dig. Læs med og få gode råd til, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du laver dit eget udendørs fitnessområde.

Fordele ved udendørs fitness

Når du tænker på udendørs træning, er løb og cykling nok de første træningsformer, du forestiller dig. Men gennem de seneste år er der dukket flere og flere udendørs træningsområder op i parker og på pladser, hvor du kan bruge nogle af de samme maskiner, som du finder i et fitnesscenter, bare lavet til udendørs brug.

Der er mange fordele ved at træne med de udendørs fitnessredskaber:

  • Du får frisk luft, når du træner udendørs.
  • Du slipper for at transportere dig selv hen til fitnesscentret.
  • Du undgår et fugtigt og indelukket fitnesscenter.
  • Du kan selv styre musikken.
  • Du kan træne alene og lige når du vil.
  • Du undgår kø til maskinerne, når du træner hjemme i haven.

Lav din egen udendørs fitnessstation

De udendørs fitnessområder findes primært i større byer, og her kan der også være rift om pladserne som i et fitnesscenter. Så hvis du ikke har adgang til et udendørs fitnessområde, kan det være værd at overveje at lave dit eget.

Har du for eksempel mulighed for at bruge et hjørne af din have til at opsætte et udendørs fitnessstativ? På den måde kan du træne i dit private fitnesscenter og få frisk luft, lige når du vil.

Få fat i det rigtige udstyr

Der er mange webshops, som har et godt udvalg af udendørs redskaber til fitness, og du vil som regel kunne få assistance af specialister, der kan vejlede dig om redskaberne og montering.

Der findes mange forskellige former for udendørs fitnessredskaber, men det mest anvendelige til haven vil ofte være et træningsstativ. Stativerne er meget stabile og holder længe på trods af vind og vejr.

Når du vælger dit udendørs træningsudstyr er det nemlig vigtigt, at du vælger udstyr, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Det er mest optimalt, hvis dit udstyr altid står klar til brug. Du kan også overveje at købe en fastmonteret træningsmaskine, der gør det muligt for dig at løfte vægte.

Du kan købe et udendørs træningsstativ fra et par tusind kroner og opefter. Jo flere funktioner det har, des dyrere. Du kan også overveje at købe dine udendørs fitnessredskaber brugte. Det vil spare dig penge, og kan være en god idé, hvis du gerne vil have mulighed for at afprøve om udendørs fitness er for dig, uden at bruge alt for mange penge.