Stærke tænder er vigtige for et sundt liv

Der er mange gode grunde til, at du skal passe godt på dine tænder – særligt den, at de skal holde hele livet. Heldigvis kan du selv gøre rigtigt meget for dine tænder ved at tage dig af din generelle mundhygiejne.

En god mundhygiejne er essentiel for at bevare sunde og stærke tænder. Det betyder, at du skal sørge for grundig tandbørstning at gøre brug af tandtråd og af benytte tandpasta med fluor.

Derudover skal du også regelmæssigt tage til eftersyn hos tandlægen, da dette vil sikre dig, at dine tænder forbliver sunde.

Alt dette kan du læse meget mere om lige her, hvorved du kan sørge for, at du har sunde og stærke tænder hele livet igennem.

Sådan sørger du for at dine tænder er børstet ordentligt

Vi er alle klar over, at tandbørstning er vigtigt for tændernes helbred. Derfor skal du sørge for at børste tænder mindst to gange om dagen og helst i 2 minutter per tandbørstning, da du på den måde sikrer, at du får fjernet alle madrester og plak.

En el tandbørste er særligt god, da den er mere grundig, men mange giver dig også besked hvert 30. sekund, så du ved, hvornår du skal skifte side.

Det bør ikke foregå lige efter at du har spist eller drukket noget syrligt, da dette vil slide på tændernes emalje. Undgå særligt sodavand lige inden tandbørstning.

Derudover er det også vigtigt, at du bruger en god tandbørste – særligt anbefales den bløde type, og at du skifter denne hver 8. uge.

Derfor skal du bruge tandtråd

Tandtråd er noget, som mange har et dårligt forhold til – ikke fordi det er træls at bruge, men fordi det er kedeligt og tager tid. Det er dog enormt vigtigt, da tandtråden når ind til de besværlige områder mellem tænderne, som tandbørsten ikke for godt kan tage.

Dog anbefales det – modsat manges tro – faktisk kun at du bruger det mindst to gange om ugen efter tandbørstning, hvorfor det ikke behøver at være nært så ofte, som vi ellers bliver lært fra barnsben af.

Og disse to gange om ugen er faktisk nok til at hjælpe dig til et liv uden tandsygdomme som paradentose eller caries, hvorfor du vil have stor glæde af dette.

Besøg din tandlæge og spørg dem om råd

Indimellem er det vigtigt, at du besøger din tandlæge, så de kan kigge på dine tænder. Det sikrer nemlig, at der ikke opstår voldsomme problemer, hvorfor det også i sidste ende sparer dig en stor regning fra tandlægen.

Du kan altid finde en lokal tandlæge, som for eksempel tandlaege-vanlose.dk, der er lokal for dem, der bor i området heromkring. Dem kan du altid spørge om råd, og de vil kunne give dig det bedste svar på dine spørgsmål, da de har set dine tænder.

De hjælper dig også gerne med din tandlægeskræk, hvis det har afholdt dig fra at tage dig ordentligt af dine tænder.